Meni - Posestvo Pule
Show menu

Meni

Na Posestvu Pule delamo po principu Carte Blanche, kar pomeni, da spodaj naštete jedi vključujemo v naš 5 ali 7 hodni meni. Meni je sestavljen po izboru šefa kuhinje, možnost prilagoditve menija je le v primeru restrikcij prehranjevanja in alergij. Pridržujemo si pravice do spremembe nekaterih sestavin oz. jedi, glede na sezono.

 

Predjedi

 

Terina ter sorbet paradižnika / emulzija luštreka / esenca paradižnika z oljem luštreka

Jurčkov royale s poširanim rumenjakom / redukcija češenj / majoneza timijana

Tatar ožgane teletine / emulzja inčunov / paradižnikov džem / okisana koleraba /  prah ožgane čebule

Svinjska tlačenka / jajčna majoneza / pivska redkev / čatni kutine

 

Tople predjedi

 

Jajčevec glaziran z misom / dimljen pire jajčevca / okisana paprika / sok jajčevca

Počasi kuhana čebula / ragu telečje drobovine / dimljen kostni mozeg/sok nezrelih jabolk z telečjimi jetrci

 

Glavne jedi

 

Dušen file soma z zeliščnim moussom / krema špinače / maslena omaka z belim ribezom

Ožgan file jesetra / polnjen bučni cvet / pire fermentiranega belega fižola / salsa verde

Kunčja balotina z okisanimi šparglji ter čemažem / ragu lisiščk s kunčjimi kračami / pire fermentirane cvetače

Dimljen srnin hrbet v senu / fermentirana pesa/gel vina / blitva

Ribja pita s sotiranim mladim porom

 

Sladice

 

Parfait limonine verbene / sorbet koromača / žele limonine verbene / mousse bele čokolade ter cvetnega prahu

Čokoladni delice / ribezov sorbet / ribezov jam

Poširana rabarbara v lastnem soku / orehov kruh z medenim cremeuxem / jogurtov sorbet