Rezervacija
Apiterapija

Vdihovanje zraka iz čebeljih panjev

Apiterapija je terapija, ki s pomočjo čebeljih panjev in pridelkov kot so med, propolis, matični mleček krepi imunski sistem in ohranja zdravje. Začetki uporabe apiterapije segajo že v čase starih Egipčanov.

Vdihovanje zraka iz čebeljih panjev nadvse ugodno vpliva na človekovo psihofizično počutje. Nekajurno bivanje v čebelnjaku z vdihavanjem aerosola (zrak, nasičen z eteričnimi vonjavami čebeljih družin) in pozitiven energetski naboj, ki ga uporabljamo v neposredni bližini čebelje družine, krepita imunski sistem, ugodno vplivata na obolenja dihal, zmanjšujeta stresno simptomatiko in izboljšujeta splošno počutje. 

Čebelnjak ki je ustrezno prilagojen, je idealno mesto za izvajanje apiterapije. Terapija je primerna tako za otroke in mladostnike kot tudi za odrasle in starejše ljudi. Pomaga tudi športnikom in vsem, ki so kakorkoli izpostavljeni izjemnim psiho-fizičnim stresnim situacijam. Apiterapijo se izvaja v toplih mesecih, nekje od aprila do septembra oziroma glede na vremenske razmere. Izvaja se izključno v toplih in sončnih dnevih, ko čebele intenzivno nabirajo nektar. Zaradi vdihavanja eteričnih snovi iz panja terapija ugodno vpliva na zdravljenje obolenj dihal kot so astma, kronični bronhitis, seneni nahod in pljučna obolenja. Poleg tega krepi imunski sistem ter pomaga pri raznih alergijah, kroničnem vnetju grla, migrenah, nespečnosti, živčnih motnjah, depresijah, revmatičnih težavah, hrbteničnih težavah psihičnega izvora ter pri okrevanju po možganski kapi.

Pristen oddih od vsakodnevnega življenja