Show menu

Kuhinja iz karantene

Okusno Preprosto Domače

Okusne, preproste in domače recepte nam je zaupal naš chef Urh Kapelar, ki tudi te dni v karanteni preživi za kuhinjskim pultom in odkriva nove okuse.  Tiste najpreprostejše, ki jih lahko pripravimo sami pa je tudi delil. 

Čemažev pesto

-       20g drobtin

-       20g trdi sir za ribanje

-       100g blanširanega čemaža

-       75g popraženih mandeljev

-       150ml sončničnega olja


Čemaž blanširamo v slani vreli vodi cca. 1-2min

Ohladimo v vodi z ledom

Vse sestavine damo v blender/mešalnik

Med mešanjem počasi dodajamo olje, da pesto ne razpade

Začinimo s soljo ter poprom

Vloženi smrekovi vršički

-       230ml jabolčnega kisa

-       40g medu

-       3g soli

-       Ščep popra

-       50ml vode

-       400g smrekovih vršičkov

Vse sestavine razen vršičkov zavremo v kozici

Vršičke očistimo pod tekočo mrzlo vodo

Damo jih v 500ml kozarec za vlaganje

Prelijemo jih z vrelo tekočino

3-4min pustimo na sobni temperaturi

Zapremo kozarec, hranimo v hladnem temnem prostoru

Sirup regratovih cvetov z jabolki

-       200g regratovih cvetoc
-       200g jabolka razrezanega na kocke
-       1l vode
-       500g sladkorja
-       30ml limoninega soka


Vse sestavine razen sladkorja damo v lonec ter počasi vremo cca 30min

Tekočino precedimo čez cedilo v lonec ter dodamo sladkor

Kuhamo počasi, cca 15 min, da se tekočina zgosti ter dobi lepo rumeno barvo

Sirup natočimo v steklenice.